01
02
01
02
01
02
01
02
01
02
01
02
01
02
01
02

 
facebook    twitter

Meer weten over Madame Silhouette? Bekijk dan onderstaande filmpje. Klik rechtsonder in het filmpje om het volledige scherm te gebruiken.

Instructies voor het maken van een geschikte profielfoto

Neem de foto op ooghoogte tegen een rustige achtergrond (dus geen behang met motieven, boekenkast of bomen etc.).

Zorg dat er genoeg licht is op het gezicht en dat er geen slagschaduw van het hoofd op de achtergrond komt.

Neem de foto zo, dat alleen 1 zijde van het gezicht zichtbaar is.
Het andere deel van het gezicht mag helemaal niet zichtbaar zijn.

Zorg dat het hoofd met al het haar, de hals en het het deel tot waar de borst begint geheel zichtbaar is. Bij lang haar dus de gehele lengte van het haar fotograferen.

Maak een beeldvullende foto, dus neem niet teveel afstand.

Er mag gelachen worden, maar glimlachen en serieus kijken mag ook. Sip kijken is niet aan te bevelen, omdat portretten vaak heel lang bewaard worden.

Vooral vrouwen denken dat ze een onderkin hebben, en willen dit camoufleren door hun hun kin omhoog te houden. Ik adviseer ze dit niet te doen, omdat het silhouet dan heel arrogant over kan komen. Een natuurlijke stand van het hoofd komt veel beter over en de onderkinnen vallen vaak heel erg mee ('t zit vaak tussen de oren en die knip ik sowieso niet ).

Tip: de portretten die ik knip zijn het mooist wanneer ik veel detail kan knippen. Losjes opgestoken haar bij vrouwen, mannen met haar dat met gel in vorm is gebracht en personen met krullen die een beetje opgekneed zijn kan ik heel mooi uitwerken.

tekst MS rechts